Vild med Vand – Havnens dag 11/6

(25. maj 2022)

Der bliver masser at opleve for hele familien lørdag den 11. juni 2022, når vandsporten i Kolding giver smagsprøver på deres egen glæde ved at færdes på vandet. Dagens starter kl. 10 – se hele programmet nedenfor.

Formand for Kolding Bådelaug , Claus Munch Andersen og formand for Kolding Sejlklub , Arndt Nørgaard , åbner de lokale vand- og søsportsklubbers store aktivitetsdag ”Vild med Vand, Havnens dag i Kolding”´, lørdag den 11 juni kl. 10 i Marina Syd og Marina Nord.

Står du og mangler noget til hjem eller båd er der Kræmmermarkedet på Marina Syd, og på den anden side af de smukke, gamle kreaturstalde, er der åbent klubhus hos Kolding Fritidssejlere, og Kolding Motorbådsklub . Kolding Bådelaug holder åbent klubhus og inviterer til ”Åben Båd”, og giver en sejltur i skolebådene. og projektleder Torben Gade fortæller om Marina City projektet. Til de sultne holder Marineforeningen åbent hus og sælger ringrider pølser. Er du mere sulten serverer Agtergrillen både Kaptajnsburger eller den lille matros. Endelig stiller Naturpark Lillebælt op med krible krable oplevelser i vandkanten ved Marina Syd.

På Nordhavnen er der åbent hus med kaffe og kage i Sejlklubhuset, og der er ”Åben båd”, hvor sejlere tager imod. Kolding Sejlklub tilbyder sejlture i alt fra joller over SUP (stand Up Paddling) til kajakker og en hurtig J80 båd og ungdomsafdelingen og sejlerskolen giver gratis prøveture. Der opstilles en trailer med alverdens udstyr til børn og unge til vandsjov. Til de sultne serverer ungdomsafdelingen grillpølser. Bøges Både har hele 4 hurtige motorbåde på vandet mellem Marina Nord og Marina Syd. Marinehjemmeværnet holder åbent skib og gasterne beretter om deres vigtige redningsaktioner og om sø-sikkerhed. Kolding Sejlklub arrangerer redningsøvelser med oppustelige redningsflåder og endelig er der livemusik med Kolding Sejlklubs eget husorkester
LØRDAG den 11. juni 2022 – Havnens dag
Program aktiviteter på Marina Nord:

Kl. 10: Officiel åbning af Vild med Vand Kolding, Havnens dag 2022 ved Claus Munch Andersen, formand Kolding Bådelaug og Arndt Nørgaard, formand Kolding Sejlklub.

Kl. 10-16 NORD: ÅBENT HUS I KOLDING SEJLKLUB
Kolding Sejlklub holder Åbent hus med kaffe og kage . Kom og se vores flotte faciliteter og hør om de mange aktiviteter vi tilbyder Børn og Unge, Sejlerskole elever, Kapsejlere både for piger og mænd, tursejlere der holder åben båd, Handicapsejlads og meget meget mere som I kan se og prøve . Ungdomsafdelingen holder grillen varm og sælger ristede med det hele til de sultne.

Kl. 10-16 NORD: KOM OG LEG PÅ VANDET
Kolding Sejlklub Ungdom stiller en TORM -aktivitetstrailer til rådighed med masser af grej med muligheder for at vise børn og unge, hvor fantastisk en legeplads vandet er. Det er også en måde at præsentere sejlsport så bredt som muligt. Der er mulighed for at prøve oppustelige stand-up-padle (SUP) brætter, Surfbrætter i flere størrelser og Sit on top kajakker med pagajer. Kom og prøv en optimistjolle, en Feva jolle eller Zoom hos Kolding Sejlklub Ungdom. Vi starter fra 8-årsalderen. Vi har våddragter og svømmeveste der kan lånes.

Kl. 10-16 NORD: PRØVETUR I SEJLERSKOLEN
Kom og få en gratis prøvetur i Kolding Sejlklub sejlerskolen. Vi stiller flåden af skolebåde til rådighed med vores erfarende instruktører klar til at tage imod jer . Kom og se og prøv vores nyeste J80’er som er en super hurtig båd.Er du studerende,- så kom og mød vores Sejl og Studer sejlere, der vi fortælle om Sejl og Studer aktiviteter Tag tøj på efter vejret. Vi har redningsveste og omklædningsfaciliteter.

Kl. 10-13 NORD: Kom og mød Marinehjemmeværnet
Vild med Vand Kolding får besøg af Marinehjemmeværnet, der stiller op med Åbent Skib ved kaj 10 ved Nordhavnen. Mød og få en snak med nogle af gasterne, og hør mere om de mange opgaver medlemmerne tager sig af. Marinehjemmeværnet løser i tæt samarbejde med Søværnet en række opgaver inden for farvandsovervågning, redning, havmiljø og bevogtning. I samarbejde med Politi, SKAT, kommuner og havforskere deltager Marinehjemmeværnet også i løsningen af en række civile opgaver. Marinehjemmeværnet er parate til at rykke ud hele døgnet inden for en time.

Kl. 10-16 NORD: ÅBEN BÅD
Kolding Sejlklub byder velkommen til Åben Båd . Hop om bord og få en kop kaffe og hør om sejlerlivets glæder. Se med egne øjne, hvordan man bor og indretter sig på vores meget forskellige både. Og få eventuelt en lille prøvetur, hvis vejret er til det Se efter “åben båd” flag på båden.

Kl. 10-16 NORD: Prøv en hurtig motorbåd
Vild med Vand Kolding sørger også for, at du kan komme ud at prøve motorbåde. Det vil foregå fra Nordhavnen til Sydhavnen eller omvendt og er i samarbejde med Bøges Både, Lunderskov. Sejlturene går mellem broen ved Kolding Sejlklub, Nord Havnen og broen ved Mastekranen i Marina Syd – man kan komme med fra begge havne. Se efter skiltene

Kl. 11 og 13 NORD: LIVEMUSIK MED Kolding Sejlklubs eget husorkester
Spiller på terrassen udenfor klubhuset i Marina Nord.

Kl. 15 NORD: REDNINGSOPVISNING
Der laves redningsmanøvrer med redningsveste og oppustelig redningsflåder.LØRDAG den 11. juni 2022 – Havnens dag
Program aktiviteter på Marina Syd:

Kl. 10-16 SYD: Kræmmermarked
Kolding Motorbådsklub holder stort Kræmmermarked på Marina Syd. Der er både maritime ting og masser af andre gode ting og sager fra amatør-kræmmere og professionelle. Kom og gør et godt køb til båden, hjemmet eller dig selv.

Kl. 10-16 SYD: Kolding Motorbådsklub
Kom til Åben klubhus i Motorbådsklubben og hør mere om klubben.

Kl. 10-16 SYD: Kolding Fritidssejlere
Kom til Åben klubhus ved Kolding Fritidssejlere og hør mere om klubbenog dens mange aktiviteter

Kl. 10-16 SYD: Vild med Vand, Krible Krable i vandkanten ved Marina Syd udenfor ydermolen
Lån vaders og rejestryg og tag med på tur i vandkanten. Vær med til at se om der er liv i vandet, som man sjældent opdager på en almindelig strandtur. Naturvejledere fra Naturpark Lillebælt fortæller historier om rejernes, krabbernes og fiskenes hemmelige liv. Arrangementet er både for børn og voksne.

Kl. 10-16 SYD: Kom og hør nyt om Koldings nye by- og marinaområde Marina City
Forberedelserne er i fuld gang. Kom og se de nyeste tegninger, og hør om hvordan projektet er i superligaen for bæredygtighed og cirkulær økonomi. Få en snak med projektchefen Torben Gade.

Kl. 10-16 SYD: Kolding Bådelaug: Åbent klubhus
Her kan du høre om sejlerskolen med både navigationsundervisning, sikkerhedskursus og praktisk sejlads. Herudover kan du høre om klubbens øvrige aktiviteter og tilbud til medlemmerne.

Kl. 11-15 SYD: Kolding Bådelaug: Sejlture
Sejlture på fjorden med vores 2 skolebåde (L23), en X-79 og en Dehler 36. Vi har redningsveste til både børn og voksne. Der vil være registrering i klubhuset inden sejlads.

Kl. 12-15 SYD: Kolding Bådelaug: Åben båd
Åben Båd, hvor 3 skippere vil byde gæster ombord på deres både. Til fremvisning, en snak om livet ombord og bådens muligheder. Det er på Bro C i Marina Syd.

Kl. 10-16 SYD: Kolding Marineforening holder åbent klubhus
Der kan købes ringridderpølser med det hele udenfor klubhuset.

Kl. 10-16 SYD: Agtergrillen
Vi står klar med Kaptajnsburger og vi har også tænkt på den lille matros(kylling Nuggets), Husk vi har reduceret Meny kort denne dag

Kl. 10-16 SYD: Prøv en hurtig motorbåd
Vild med Vand Kolding sørger også for, at du kan komme ud at prøve motorbåde. Det vil foregå fra Nordhavnen til Sydhavnen eller omvendt og er i samarbejde med Bøges Både, Lunderskov. Sejlturene går mellem broen ved Kolding Sejlklub, Nord Havnen og broen ved Mastekranen i Marina Syd – man kan komme med fra begge havne. Se efter skiltene.


Klik her for at se alle nyheder…
Eller tilmeld dig vores nyhedsbrev nederst på siden…